Министър Желев даде разрешение за работен проект за болницата

На среща в здравното министерство между министър д-р Евгений Желев, д-р Даниела Костадинова, изпълнителен директор на МБАЛ – Силистра, и Светлана Великова, областен управител, в началото на седмицата са коментирани проблемите на болницата и подобряване на материалната база. Припомняме, че община Силистра финансира с безлихвен заем изработването на прединвестиционен проект, министър Желев пък е дал поръчение да се започне процедура по избор на проектанти за разработване на вече работен проект. Той ще бъде финансиран от Министерството на здравеопазването. Желанието е в рамките на година да започне и строителството на нова болница.



Започва ремонт на пътя Силистра-Добрич, Силистра – Русе 

До два месеца ще започне ремонт на пътя в отсечките Силистра- Русе и Силистра-Добрич, това съобщи областният управител Светлана Великова.
Това е процедура, която трябваше да започне сравнително по-рано, но забавянето бе продиктувано от обжалване решенията от конкурса за избор на фирмата-изпълнител. Вече всички процеси са приключили и предстои да започна рехабилитация на тези пътни участъци.
Общата сума на ремонтите възлиза на над 80 милиона лева. 
Предвижда се рехабилитация на целия път Русе-Силистра - от колелото на Дунав мост до входа на с.Айдемир - с усилващи и изравнителни пластове, изцяла подмяна на канавки, ремонт на банкети, ремонт на отделни слаби участъци и полагане на изцяло нов износващ пласт, който да гарантира следващите 7-8 години здравина и добро сцепление на пътя за нормално и комфортно пътуване. Фирмата, която ще извърши ремонта на пътищата е, „Пътпeрфект - Т“- АД. 
Припомняме,че същата ще изгражда по програма 220-тонна асфалтова база в с.Зафирово, която ще работи на природен газ, т.е. екологично чисто производство.


Няма коментари:

Публикуване на коментар