Евроизбори`2009

"Гласувай Доверие, намери Подкрепа и Сигурност!"
ДПС откри предизборната си кампания в Дулово


В Дулово вчера ДПС откри предизборната си кампания за Силистренска област с митинг-концерт, на който бяха представени кандидат-депутатите от листата на партията за Европейски парламент. Кампанията преминава под наслов „Гласувай Доверие, намери Подкрепа и Сигурност”. 
Ако сме сбъркали, простете ни! С тези думи Ахмед Доган поиска прошка от избирателите в Дулово и пълна мобилизация. . 
Лидерът на партията и кандидатската листа бе посрещнат от областния председател на ДПС Гюнай Сефер и от кмета на общината д-р Митхат Табаков.
Преди 20 години направих грешка, като казах, че пътят за Европа минава през Босфора. Днес си давам сметка, че пътят за Европа минава през Силистра, заяви председателят на Централния съвет на ДПС, визирайки водачът на листата за евродепутати Филиз Хюсменова. В кандидат-депутатската листа на ДПС за Европейския парламент има още един представител от регион Силистра и това Джунейт Кантаров от Тутракан.
Пред събралото се множество Ахмед Доган благодари на първооснователите на ДПС от областта за доверието, което са му гласували, и за щафетата, която са предали на младото поколение. Те са нашата инвестиция в бъдещето и към тях е насочен погледът ни, допълни той.

Ахмед Доган поиска прошка от избирателите си

На митинг-концерт организиран от Областния съвет на ДПС и с домакинството на общинското ръководство на партията в Дулово, бе даден старт на кампанията Избори`2009.
Гости бяха председателят на Централния съвет на ДПС Ахмед Доган, зам.-министрите на труда и социалната политика Светлана Дянкова и на държавната администрация и административната реформа Гюнер Рамис и народните представители Камен Костадинов, Юксел Хатиб и Хюсеин Хамди.
Групата кандидати за представители на България в Европейския парламент Владко Панайотов, Метин Казак, Корман Исмаилов, Искра Михайлова, Нихат Кабил и Алиосман Имамов бяха водени от първата в листата Филиз Хюсменова.
Гостите бяха приветствани от кмета на община Дулово д-р Митхат Табаков.
Припомняме, че той ще бъде мажоритарен кандидат на ДПС в предстоящите национални парламентарни избори, а водач на листата ще е настоящият народен представител Камен Костадинов.


д-р Митхат ТАБАКОВ:
„Искам да отбележа, че за нас стартира просто кампания Избори`2009 и че ние няма да ги делим на евро и национални. Щастлив съм, че водачът на листата за Европейския парламент е от Силистренска област – и това е Филиз Хюсменова. Уверен съм, че както винаги досега, и на тези избори област Силистра и община Дулово в частност ще докажем нашето активно участие в политическия живот на България. От ДПС очакваме сериозно доказване и вярвам, че всеки един от нас ще успее да допринесе за утвърждаването на партията ни като модел за страната – модел на бъдещето. Вярвам, че така, както ние ще дадем всичко от себе си за тях, така и кандидатите на ДПС ще дадат всичко от себе си за нас и заедно с централното ръководство на партията и със структурите по места ще направим така, щото да настъпи подобрение в по-нататъшното развитие на България. Убеден съм, че ДПС ще бъде първа политическа сила в Силистренска област и в Дулово и ще бъде сериозно позиционирана политическа сила в Европейския и в Националния парламент.”


Камен КОСТАДИНОВ:
„Отново е месец май и ние пак искаме доверието на своите избиратели.Имам самочувствието на човек, който не е излъгал онези, които са му гласували своето доверие. Призовахме за подкрепа и я получихме, и за малко не станахме първа политическа сила в България. В Европейския парламент избрахме най-действените и най-добрите български представители, начело с нашата Филиз Хюсменова. Сега отново сме тук, защото сме убедени, че сме се справили. Видяхте какво направиха депутатите на ДПС в Брюксел за две години и сме сигурни, че ще направят много повече в следващите пет за България като част от Обединена Европа. В последните години сме свидетели на войната, която се води срещу ДПС и срещу лидера ни Ахмед Доган. Новоизлюпени политици се заиграват с опасни теми. Именно поради тази причина искаме да покажем на своите избиратели, че това няма да се случи. Нека покажем, че ДПС е фактор, с който ще се съобразяват както в България, така и в Европа.”

Филиз ХЮСМЕНОВА:
„Щастлива съм, че съм сред толкова сплотени, силни и целеустремени хора. Те гласуваха преди две години за мен и ме изпратиха в Европейския парламент да изразявам тяхната воля и техните мечти и стремежи и аз поеха тази политическа отговорност. Нека не забравяме, че Силистра се чува високо в Европейския парламент. През тези две години аз реализирах 29 семинара и обучения за предприемачество и за стартиране на собствен бизнес, за проекти и програми на Европейския съюз, школи за обучение на деца и конкурси за ученици, обновяване на материалната база на учебни заведения.. Това са само част от инициативите, които бяха реализирани в Силистренска област с помощта на Алианса на либералите и демократите за Европа /АЛДЕ/. През следващите пет години, чертаейки пътя на Европа, ще ни бъде много по-лесно да намерим силистренския път в него. Работейки за европейските граждани, аз ще работя и за българските. Нека заедно да изградим нашето общо европейско бъдеще!”.

Ахмед ДОГАН:
„Поглеждайки в очите на събралите се хора в Дулово, установих, че те одобряват това, което им предлагаме. Преди 20 години сериозно твърдях, че пътят на България за Европа минава през Босфора. Сега обаче имам основание да се съмнявам в това, което съм казал. Чувствам, че пътят за Европа, вече минава през Силистра. Благодаря на основателите на ДПС от региона, на старите си другари от първите години. Благодаря им за подкрепата и за доверието, което ми гласуват вече толкова години, и то безрезервно. Благодаря им за това, че предадоха щафетата на младото поколение. Младите хора са нашата инвестиция в бъдещето, за да поемем един спокоен и уверен път към ЕС. Това, което е характерно за тези избори, е, че това са едни избори на два етапа. Затова молбата ми е не за каквото и да е участие, а за пълна мобилизация. Знаете какво е да имаме представители в Европейския и Националния парламенти, в изпълнителната и в местната власт. Това, което направихме в последните 8 години, не може да се сравнява с десетки други. Естествено е в първите години да сме допускали грешки, учихме се на политика в движение. Все още има какво да научим, невинаги сме адекватни на времето и невинаги имаме точната култура и посока на мислене при упражняването на властта, но ако сме правили грешки, моля за прошка- пътят обаче е верен. Младото поколение е нашият коз на сигурността. ДПС e като код за сигурност, носител на новото в политиката, действаща ценностна система, която привлича младите хора. С тази енергия, която имаме, и с тази приемственост между основатели и ново поколение са гаранция за бъдещето ни, гаранция за онова, което ни свързва като надежда, ценности и идеи. Искаме избирателите да приемат недостатъците ни с разбиране и да ни дадат своята подкрепа. Нито една партия няма този дълбинен, интимен, фундаментален контакт с избирателите си. ДПС е носител на най-дълбоката
същност на толерантността. В листата има хора от различни етноси. В този букет, в това единство, в тази заедност е нашата сила."

Празнично дефиле за 24 май


На 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, от 10 часа стартира традиционното дефиле на учениците от всички учебни заведения на територията на община Силистра. 
Разпределени на лъчове, преподавателите и учениците ще преминат по улиците на града, за да се съберат на площад “Свобода” за тържествено посрещане на празника.
И тази година двама отличници – абитуриенти от ПМГ „Св. Климент Охридски” и „ЕГ „ Пейо Яворов”, ще са сред официалните гости на трибуната задно с най-малките – бъдещите първокласници от ЦДГ„ Иглика ” Симона Георгиева и Светослав Вълчев.
Отличници – абитуриенти от СОУ” Н. Й. Вапцаров ”, ПГСУАУ “Атанас Буров” и ПГМТ „Владимир Комаров”, носители на награди от национални конкурси и състезания, ще участват в церемонията по вдигане на националния флаг.
Знамето на Силистра, съпровождано представителите на Ученическия парламент Вероника Иванова, Даяна Маринова и Николай Неков, за втора година ще бъде част от символиката на празника.


Шест точки не стигнаха на Екоклуб “Пеликан” да участва на Балканско състезание 


Само шест точки не достигнаха на екоклуб “Пеликан” към ЦУТНТ-Силистра да се класира за Второто Балканско състезание по екология в Гърция. 
Силистренските еколози Анна Атанасова и Светлана Няголова, водени от тяхната ръководителка Донка Димова, взеха участие в Първото национално състезание по екология на тема “Управление на отпадъците”, организирано от Съюза на физиците в България. Пред авторитетно жури в една от залите на Софийския университет те защитиха разработения от тях проект “Екопатрули срещу отпадъците”. 
От общо 69 проекта, които са били представени, разработката на екоклуб “Пеликан” е класирана на шесто място. Само шест точки в оценяването дели нашите еколози от вторите в класирането, които заедно с проекта-победител, ще заминат за участие в ЕкоБалканиадата. 
Защитата на проектите е направена на български и на английски език. “Може би недостатъчно доброто представяне на английски език на проекта ни препъна за по-предно класиране”, каза Донка Димова. По нейни думи, като се има предвид огромният брой качествени проекти, които са представени на състезанието, шестото място в крайното класиране на екоклуб “Пеликан” е престижно постижение. 

Среща – коктейл с номинираните учители и директори на учебни заведения в община Силистра


Традиционната среща с директори и изявени учители от училища, детски градини и обслужващи звена, които са номинирани за високи постижения в педагогическата практика през учебната 2008 – 2009 г., ще се проведе днес в Силистра. Срещата се организира традиционно под патронажа на кмета на община Силистра инж. Иво Андонов. 
Отличените преподаватели ще получат наградите на кмета на общината на специално организиран за тях коктейл в Общинско спортно училище „Дръстър” от 19 ч.
Комисия с председател зам.-кмета по хуманитарни дейности Нели Стоилова ще трябва да избира седемте най-добри учители и директори измежду 102 номинирани. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар