Бр.217/16 декември 2009 г.

Температурите падат – пътувайте само при необходимост

 

От Областно пътно управление в Силистра предупреждават, че рязко падат температурите в Силистренска област и че студената вълна от запад вече е на наша територия. Снощи /при редакционното приключване на броя/ в Тутракан бяха измерени 2 градуса, а в Зафирово - 1 градус.

Апелът на ръководството е да не се поемат излишни рискове от шофьорите и да не се тръгва на път, ако това не е необходимо.

Мократа пътна настилка и ниските температури са предпоставка за поледица и специалистите предупреждават водачите на МПС да не тръгват на път без да са оборудвани.

От Пътното вече са подготвили машините си за опесъчаване на улиците.

 

Силистра бе домакин на втората среща на съвместния направляващ комитет на Оперативна програма „Трансгранично сътрудничество България – Румъния”

 

Силистра вчера бе домакин на втората среща на съвместния направляващ комитет на Оперативна програма „Трансгранично сътрудничество България – Румъния 2007 – 2013 година”. На конференцията участват представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на България и на Министерството на регионалното развитие и строителството на Румъния. По предварителна информация в срещата трябваше да вземе участие г-жа Натали Вершелт от Дирекция „Регионално развитие” на Европейската комисия.

Ще бъдат дискутирани оценките на получените проектни предложения по програмите на двете страни.

Припомняме, че Програмата за трансгранично сътрудничество подкрепя развитието на избираемите гранични зони както в Румъния, така и в България. Тя следи да създава „мост” между двете страни, с цел подпомагане на граничните райони в разрешаването на подобните въпроси за развитие чрез сътрудничество и насърчаване на съвместни решения. По този начин границата ще обединява зоните на двата бряга на Дунав, вместо да ги разделя.

Утре в Кълъраш, се очаква да заседава съвместният технически секретариат, относно одобрените проектни предложения по Оперативна програма „Трансгранично сътрудничество България – Румъния”.

 

МВР съветва: Бъдете внимателни по празниците

 

Превантивните мерки за безопасност и охрана на обектите помагат да се предотвратят по-големи загуби от престъпни посегателства. С този съвет МВР призовава гражданите и фирмите за повече внимание. От МВР напомнят на търговците, управителите на фирми и други материално отговорни лица, да предприемат необходимите мерки за опазване на паричните суми в офисите и търговските обекти.

Препоръчително е да не се съхраняват големи парични суми в работните помещения на офиси и магазини. В случай, че това е наложително, да се осигури надеждна защита посредством физически бариери, сигнално-охранителна техника, видеонаблюдение, добре обучени и подготвени охранители.

При инкасиране на големи суми също да се ползват услугите само на лицензирани охранителни фирми, разполагащи с необходимото оборудване, въоръжение и технически средства.

Касиери, които теглят пари от банките, да не се оставят без придружители. Добре е да се ограничи броят на служителите, които са запознати с размера на паричните суми, мястото и начина на съхранението им.

Практиката показва, че в повечето случаи при кражби и грабежи извършителите действат по предварително осигурена информация.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар