Бр.125/08 юли 2009 г.

Новият директор на театъра в Силистра се казва Борислав Ненков


Заповедта вече му е връчена и от вчера той е заел мястото си в шефския кабинет, обитаван до скоро от Стефан Стайчев. Последният с усмивка се сбогува с приятелите, които спечели за годините в крайдунавския град.
Припомняме, че за поста директор на Драматично-куклен театър „Сава Доброплодни” се проведе конкурс, на който се явиха Стефан Стайчев, Борислав Ненков и Златина Станева. Ден по-късно театралите тук възроптаха и организираха подписка сред гражданството с мотив, че е имало политическа намеса при произнасянето на изпитната комисия в полза на Борислав Ненков и настояваха да бъдат преразгледани концепциите за развитие на театъра в Силистра. Друг мотив за недоволството на актьорската трупа бе притеснението, че програмата за управление на Ненков ще доведе до превръщането на Силистра в „открита сцена” с щат 6+1 и без собствен репертоар, разчитайки само на гостуващи постановки – съдба, постигнала театрите в Добри, Русе и други градове в страната.
По неофициална информация Борислав Ненков е бил привикан на високо ниво от лидери на политическата партия, осигурила му шефското място, и посъветван да се опита да продължи по поетия от Стайчев път за развитие на театъра и да не прилага реваншизъм в управленските си решения.




Няма коментари:

Публикуване на коментар