НАПИ стартира обществен дебат да има ли рекламни съоръжения по пътищата

Национална агенция “Пътна инфраструктура” / обявява старта на обществен дебат по темата “Трябва ли да има рекламни съоръжения в сервитутната зона на републиканските пътища”- съобщиха от пресцентъра на Областно пътно управление – Силистра.
Ръководството на агенцията отчита зачестилите въпроси на медии по темата за крайпътните билбордове и е убедено, че човешките животи, завършващи по българските пътища, са не просто статистика, а разговор, който трябва да се води в широк обществен контекст и на висок глас. 
НАПИ обяви дебата в официалния си сайт www.napi.government.bg и призовава за участие в дебата гражданите и институциите.
Областното пътно управление- Силистра – като част от структурата на НАПИ, участва активно в дебата. Затова призоваваме гражданите от област Силистра да заявят своята гражданска позиция, като изпращат своите мнения и препоръки на e-mail: press.opu.ss@gmail.com- казаха от силистренското пътно управление.


Наградиха отличниците на випуск ` 2009 в Силистра 

В навечерието на 24 май, Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, 124 абитуриенти – пълни отличници от Силистра, получиха вчера грамоти на специална церемония пред драматичния театър “Сава Доброплодни”. Празничната среща се организира за седма година в нашия град под патронажа на кмета на община Силистра Иво Андонов. 
По време на абитуриентските балове училищата правят равносметка с какъв успех завършват учениците. В Силистра най-много пълни отличници – 33-ма, изпраща Природо-математическата гимназия “Св. Климент Охридски”, 20 младежи с отлични дипломи завършват гимназията по икономика „Атанас Буров”, 19 – Езиковата гимназия „Пейо Яворов”. Още 35 абитуриенти с пълни шестици в дипломите изпращат останалите силистренски гимназии. 
795 младежи завършват средното си образование в Силистренска област тази година. 
Грамотите на отличниците връчиха областният управител Светлана Великова, зам.-кметът Нели Стоилова, началникът на Регионалния инспекторат по образование Велико Георгиев, началникът на общинския отдел “Образование” Мариана Павлова, председателят на Общинския съвет Александър Сабанов. Те поздравиха отличниците на випуск `2009 за успешното им дипломиране и им пожелаха “На добър час” в живота. 
След награждаването за абитуриентите беше подготвена стилен коктейл с подбрани ястия, приготвени от възпитаниците от направление “Обществено хранене” към ПГСУАУ “Атанас Буров” в Силистра.


Празничен коктейл за 24 май на областния управител събра местния културен и образователен елит 

Над 70 изтъкнати дейци на културата, науката и образованието от Силистренска област уважиха празничния коктейл по случай 24 май, даден от областния управител Светлана Великова в навечерието на празника. 
Сред гостите бяха утвърдени творци на писаното слово, художници, ръководители на музеи и галерии, зам.-кметовете по хуманитарни дейности от седемте общини на областта, читалищни деятели, журналисти от централните и местни медии. 
Светлана Великова връчи поздравителни адреси на петимата номинирани учители от МОН за почетната грамота ”Неофит Рилски”. Това са Цветана Танева – учител по история в СОУ „В. Левски” - гр. Дулово; Галина Любенова – начален учител в ОУ „Отец Паисий” - гр. Силистра; Димитра Шишкова – директор на ЦДГ „Щастливо детство” - гр. Алфатар; Галина Духнева – учител по математика в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” - гр. Силистра; Дариела Георгиева – учител по музика в СОУ „Н.Й.Вапцаров” - гр. Силистра, както и на Соня Златарова – директор на СОУ „Йордан Йовков” - гр. Тутракан, номинирана за наградата „Иван Рилски”.
Специално поканени за събитието бяха и седемте абитуриенти от Дома за деца и юноши „Димчо Дебелянов” в Силистра - Валерия Николова, Димитринка Димитрова, Красимира Жекова, Сергей Маринов, Димитър Иванов, Емру Исмаил и Северин Мустафов. Трите момичета получиха от областния управител красиви бижута, а младежите – ръчни часовници.
В своето приветствено слово Светлана Великова благодари на всички участници в празничния коктейл, които със своя труд и творчески потенциал обогатяват духовната съкровищница на българина, като им пожела здраве, просперитет и професионален успех.


Няма коментари:

Публикуване на коментар