Сребърна – със златен печат за уникално европейско селище


В навечерието на Националния празник на България – Трети март, кметът на село Сребърна Георги Иванов прие отличието „Златен печат” за уникално европейско селище и „Златна значка”, връчени на официална среща в София от „Европейския форум на експертите” и „Официалното представителство на уникалните селища в Европа”.
Отличието е присъдено на това добруджанско село за уникалното историческо, природно и културно наследство, съхранено в това, известно по света със своята древна история, традиции и с Биосферния резерват.
Към кмета на Сребърна Георги Иванов е отправено и предложение да бъде избран в ръководните департаменти на неправителствената организация „Официално представителство на уникалните селища в Европа” – „Външни инвестиции”, „Културен туризъм”, „Международни комуникации”.
Със “Златния печат” могат да се подпечатват всички представителни документи на Сребърна в кореспонденцията с европейските страни и институциите в страната.
 Отличието е признание за активната работа и популяризирането на историческото, природното и културното наследство на селото, отреждайки мястото му сред уникалните селища в България и Европа.
Българските селища, отличени със ЗЛАТЕН ПЕЧАТ и членове на Официалното представителство на уникалните селища в Европа, се презентират пред международни институции и донори в културните центрове и търговските ни представителства в европейските столици.
Номинациите са извършени от 150 известни български учени и творци с международно признание, които притежават златни отличия за приноса си към българската наука и култура.


Няма коментари:

Публикуване на коментар