Получихме сертификат за инвестиционен потенциал

Инвестиционният индекс на Силистра е 65,05, или казано с други думи, Силистра е с много добро ниво на инвестиционен потенциал. Това съобщиха при връчването на сертификата Георги Мумджиев и Димитър Немски, представители на организациите- автори на изследването. То представя възможностите за инвестиране както на чужди, така и на наши компании и едновременно с това е предпоставка за устойчивото им развитие и конкурентоспособност. 
В категорията, в която Силистра е оценявана на общините под 100 000 жители население, първенец е Монтана. Цялата информация е събрана в алманаха “Инвестиционен индекс на общините в България”, който е напълно ново и уникално за страната ни издание по думите на Димитър Немски, изпълнителен директор на “Е-21” АД. Дружеството, което е организатор на Международно финансово изложение “Банки, инвестиции, пари”, преминаващо под патронажа на финансовия министър Пламен Орешарски. Справочникът е реализиран съвместно с Българската агенция за инвестициите и предстои данните да бъдат качени и в интернет.
Част от критериите, по които се изчислява инвестиционният индекс, са съотношението между бюджет и инвестиции, наличието на Стратегическа програма за развитие 2007-2013 г., Градоустройствен план, спечелени и реализирани проекти по европейските програми и др.





Няма коментари:

Публикуване на коментар