Силистра застана зад айдълката Eли
Йордан ГЕОРГИЕВ

„Да подкрепим Ели на 2719” е единственият текст върху афиш в Силистра с портрета на айдълката Ели Раданова, разпространен из целия град. 17-годишната гимназистка с богата творческа биография достигна малките концерти в третото издание на „Мюзик айдъл”. Тя е eдва втората силистренка, направила впечатление в българско риалити-шоу. Преди нея във втория „Биг брадър” Елена Георгиева („Хубавата Елена”) стана най-одумваната жена в страната.  
С плаката в полза на Ели общината в Силистра дава, макар и без да го афишира официално, тон на подкрепата на Ели, за да стигне до финала, а и да направи впечатление в него. 
„След като съблече с гласа си Соня Васи, защо да не ни разплаче и с победа в айдъл-шоуто?”, коментираха вчера силистренци от различни възрасти.
Ще послушаме ли „съвета” на общинарите, е въпросът на въпросите в момента. Защото малко са поводите да се говори в ефира и в публичното простраство за нашия град. Още повече, когато става дума за реклама с положителен знак, каквато ни правят задочно от години оперните певци Стефка Евстатиева и Христо Сарафов; кавалджията Теодосий Спасов, джаз-примата Йълдъз Ибрахимова; саксофонистът Петър Момчев...
Защото какво по-хубаво от това младо и красиво, при това талантливо, момиче да ни представи достойно пред широката публика?! Барабар с македонската. За да видят, че не само македонското девойче е грациозно и пее прекрасно, но и добруджанчето стъпва напето и вади ангелски глас. А Ели заслужава да се постараем да пратим някой и друг ес-ем-ес. Защото ни е пяла неведнъж по зали и площади. Била е лицето ни в „Звезди над Дунав”, както и на конкурси в Русия, Прибалтика и Унгария. Да й помогнем, вместо да й завидим, е най-добрият вариант. Не е много по нашенски, но пък какво пречи поне веднъж да изневерим на традициите си? 
Току-виж ни харесало да не бъдем...себе си и ще вземем да го правим всеки път, когато имаме възможност. В магазина, когато сме си купили хляб и с усмивка да промълвим „Благодаря!” Да кажем весело „Довиждане” на съжител в блока, след като излезем от асансьора. Да изречем „Честито!” на съседчето, взело с шестица поредния си изпит в университета. Изобщо да станем по-добри, за да заживеем по-хубаво, колкото и да ни изостря настроението финансовата криза.
Ели Раданова е най-пресният пример как човек може да достигне до успеха, след като се е трудил години наред, показал е качества и те са били оценени. Да ги оценим и ние. Ще ни струва едно телефонно обаждане. На цената на едно „Здравей!”, което си разменяме всеки ден по няколко пъти със своите близки и приятели.


Няма коментари:

Публикуване на коментар