Бр.196/17 ноември 2009 г.

В сградата на община Силистра заработи

система за визуализация на метеорологичната информация

Във фоайето на Общината заработи нов плазмен екран, от който силистренци ще могат да следят всички климатични промени в града.

Освен да получават актуална информация за температурата на въздуха, гражданите ще могат да проверят и каква е силата на вятъра, както и да получат информация за валежите на всеки три часа.

От модерния уред гражданите и гостите на града ще научат повече как се е променил световният климат през последните 100 години. Полезно е да се знае, че информацията на екрана е на български и английски език.Все още върви етап на настройки на апаратурата, съобщиха вчера специалисти от Общината.

Новата придобивка е подарък от НИМХ - БАН - филиал Варна. За официалното й откриване в Силистра се очаква да дойде ръководителката на варненския филиал Радослава Манярова.

МОЛ-ът в Силистра - номиниран за Сграда на годината

Една от най-новите, модерни и многофункционални сгради в Силистра - жилищно-търговския комплекс, чийто инвеститор е СиС Груп ООД, е номинирана за наградата “Сграда на годината” в категорията “Многофункционална сграда”, научи в. “Дръстър ПРЕС”.

Комплексът се състои от 82 апартамента, 34 магазина, банкови офиси, 15 бизнес-офиса, галерия, заведения и други и е с разгърната застроена площ от 16200 кв.м, разпределена на 6 етажа и подземен паркинг.

Победителите по отделните категории, както и носителят на приза „Сграда на годината” се определят от жури от изявени български и международни професионалисти в областта на архитектурата, инвестициите, градоустройството, консултантските услуги и бизнес-средите. Въз основа на определени и ясно дефинирани критерии всеки един дава своя глас за най-добрия според него проект, като финалното гласуване и избор на победители става дни преди церемонията.

Официалната церемония по награждаване на победителите в осмото издание на “Сграда на годината” по традиция ще се състои на 15 декември 2009 г. и ще бъде излъчена няколко дни по–късно по БНТ, който е и официалния медиен партньор на събитието.

Варненският апелативен съд произнесе ефективни присъди на четирима силистренци, придобили материали за изготвяне на фалшиви банкови карти

Варненският апелативен съд днес отмени оправдателните присъди на Николай Ив., Антон К., Евгени Сл. и на Бисер Ан., произнесени за престъпления против паричната и кредитната система от Окръжния съд в Силистра, и наложи ефективни наказания от по 2 години и половина „лишаване от свобода” за всеки един от подсъдимите. Въззивната апелативна инстанция призна вината на четиримата затова, че от неустановена дата до септември 2006 година в Силистра, в съучастие като съизвършители придобили и укрили предмети, материали и оръдия, за които знаели, че са предназначени за изготвянето на фалшиви разплащателни банкови карти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар