Трийсет подслона за настаняване при критични ситуации

В Силистренско пътищата са заснежени, но проходими. Опесъчени са опасните участъци. На места има заледявания, съобщиха от Областния информационно-комуникационен център. От Областното пътно управление допълниха, че в следобедните часове машини с гребла чистят разтопения сняг. Близо 20 песъкара дежурят по основните пътища за Русе, Добрич и Шумен. Създадени са 30 подслона за настаняване при критични ситуации. От тел. 112 съобщиха, че в региона няма селища с без ток, вода, телефони след падналия обилен сняг.


Три дни софийски бали не пътуваха до Силистра

Трети ден е преустановено извозването на столичните бали с боклук до Силистра заради претенции на фирмата-превозвач, съобщиха от Силистренска община.
Липсата на регламентирана местостоянка за камионите, струпването им пред депото и опасността от катастрофи, както и тежката зима, затруднявали превоза на боклук.
На спешна среща в петък в дунавския град с участието на столичния заместник-кмет Мария Бояджийска и Павел Граматиков, управител на фирмата „Чистота – Искър” ЕООД, бяха обсъдени поставените проблеми.
От вчера е възстановено извозването на софийските бали, съобщи силистренският зам.-кмет Веселин Андреев.
За два месеца в депото край Силистра са обработени 33 183 тона от тях. Според сключения договор между Столична и Силистренска общини дунавският град ще приеме общо 180 000 тона битови отпадъци.


Седем дни арест след разпра с жена зад щанда

Седем денонощия ще прекара в ареста 37-годишен мъж от с. Цар Асен заради пиянски скандал, съобщават от полицията в Силистра.
Районният съд в града го наказал, след като на 7 януари мъжът във видимо нетрезво състояние се нахвърлил с юмруци срещу продавачката в селския магазин. Преди това той вдигнал скандал, за което му била направена забележка.
Пристигналият на място полицейски патрул съставил на пияницата-побойник акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Съдът му определил административно наказание „Задържане в поделенията на МВР”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар