Бр.165/2 октомври 2009 г.

ДУЛОВО

Вашето доверие срещу отговорно управление

С този призив се обърна кандидатът за кмет на община Дулово Гюнер Рамис към стотиците членове и симпатизанти на Движението за права и свободи.

Със своеобразен събор бе дадено началото на предизборната му кампания.

Частичните избори за кмет на града са насрочени за 24 октомври.

Своята подкрепа изразиха и народните представители от ДПС Камен Костадинов, д-р Митхат Табаков и Гюнай Сефер.

Гюнер Рамис благодари за оказаното доверие и увери присъстващите, че ще работи за благотоустройството и европейското бъдеще на община Дулово.

- Гюнер РАМИС:

Д-р Митхат Табаков остави изключително добро наследство и ние с общи усилия ще работим за реализирането на всичко започнато и предстоящо. Наясно сме всички със световната финансова криза, която не отмина и България, но заедно с народните ни представители заявяваме пред вас, че ще лобираме за всички проекти в община Дулово. Имаме проектна готовност за около 110 -115 милиона лева Нека всички заедно да работим това да се случи. Нека на 24 октомври отново получим вашето доверие, за да продължи отговорното управление на община Дулово и да достигне европейския облик.

- Гюнай СЕФЕР, областен председател на ДПС- Силистра, народен представител в 41-то НС:

Изказвам дълбоката си признателност на хората от областта и им благодаря за подкрепата. За първи път от 1990 година Движението за права и свободи в Силистренска област получи 30 500 гласа. Години на ред тази подкрепа ни дава сили, за да продължим напред. Допускали сме и грешки, но вие ни простихте и със своето доверие изпратихте нас в парламента. Днес искаме мястото на д-р Митхат Табаков да бъде заето от също толкова добър професионалист като Гюнер Рамис. Той е нашият кандидат. Доказал е себе си и тук, в общинска администрация, и в Министерството на държавната администрация и административната реформа. Нека отново бъдем единни и изберем Гюнер Рамиз за кмет на община Дулово.

Камен КОСТАДИНОВ, народен представител в 41-то НС:

- Сигурен съм в разума на нашите симпатизанти и членове на ДПС. За пореден път те ще докажат своята лоялност и отговорност към партията и ще подкрепят кандидат-кмета Гюнер Рамис. Той е един от най-успешните кадри на партията, който показа голяма отговорност към идеите и каузата на ДПС. Достатъчно подготвен и познава добре механизмите на властта и ще бъде добър поддръжник на един от най-успешните кметове в община Дулово д-р Митхат Табаков. Призовавам жителите на община Дулово за активно участие и им благодаря им още веднъж за подкрепата, която оказаха на предишните избори.

д-р Митхат ТАБАКОВ, народен представител в 41-то НС:

- Тежки, но успешни за ДПС бяха парламентарните избори. Въпреки положения труд и добрите резултати ДПС днес е опозиция. Този факт не трябва да ни плаши. Дава ни се време да направим равносметка как сме управлявали и как ще управляваме, защото, убеден съм, че отново ще дойде времето когато ДПС ще участва в управлението на Република България. Местните избори са много важни и от този избор ще се реши съдбата на общината и нейното европейско развитие. Преди две години ние спечелихме кметското място с убедителните 85% , убеден съм че ще го повторим и на 24 октомври. Един кмет на община трябва да познава най-напред законодателството. Номинираният ни кандидат-кмет Гюнер Рамис има нужния опит и смятам, че той е правилният човек.

Той може да управлява успешно община Дулово през следващите две години, а защо не и повече. Затова призовавам всички да го подкрепим за по-доброто европейско бъдеще на общината ни.

Общинският съвет прие заявлението за напускане на временно изпълняващия длъжността кмет Юксел Исмаил

Днес / 1 октомври/ общинските съветници проведоха редовното си заседание, което се състоеше от три точки.

В първата бе разгледано заявлението на вр.и.д. кмет на община Дулово Юксел Исмаил за освобождаване от длъжност. “В заявлението не са посочени мотиви” – съобщи председателят на ОбС Сезгин Рамис.

След като освободиха от длъжност Юксел Исмаил, общинските съветници избраха за временно изпълняващ длъжността кмет зам.-кмета Алтан Чаушев.

Другите две точки от дневния ред бяха: за разпределение на средства от продажба на общински гори в размер на 316 188 лв. и преразглеждане на решения с номера 277 и 283 по протокол №18 от 02.09.2009 г.

Младежи от село Иширково започнаха обучението си в есенна либерална школа

20 младежи от силистренското село Професор Иширково започнаха вчера обучението си по компютърна грамотност в Центъра за професионално обучение “Сезони”, намиращ се в новия Бизнес – център в Силистра.

Курсът е част от есенната либерална школа, организирана за тях със съдействието на евродепутата и наша съгражданка Филиз Хюсменова и с подкрепата на групата на либералите и демократите в Европарламента /АЛДЕ/.

Предвидени са три тридневни сесии. Участниците ще бъдат запознати с идеологията на либералите и съвременното развитие на либерализма. Те ще получат информация за групата на АЛДЕ в Европейския парламент, за нейната работа през предния мандат и приоритетите й.

Припомняме, че Филиз Хюсменова пое ангажимент за школата по време на предизборната кампания за български представители в Европейския парламент това лято.


Наше момиче при Слави

Яница Станкова от Нова Черна сред финалистите на „Стани попфолк звезда”

Калина ГРЪНЧАРОВА

Гласовитата хубавица Яница Станкова се оказа сред 15-те финалисти в "Музикална академия Ку-Ку Бенд - Стани попфолк звезда", стана ясно след края на кастингите на 28 септември. 250 кандидати от цялата страна демонстрираха певческите си умения пред комисията, която със своята оценка даде шанс и на нашето момиче.

Яница Станкова е от с. Нова Черна. Завършила е Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” в гр. Русе, специалност „Ударни инструменти”. Има бакалавърска степен в специалността „Защита на националната сигурност” във ВСУ „Черноризец Храбър”, пак там продължава да учи „Право”.

Яница е пяла на сцените у нас и в чужбина. Тя беше член на журито в музикалния формат „Днес звездата си ти!”, проведен в началото на лятото в Тутракан.

Това е нейната кратка визитка.

При представянето си в „Стани попфолк звезда” Яница внесе и шоу-елемент със задявката за силиконовите си форми. Богатият й глас обаче я нареди сред финалистите.

Родителите на Яница приветстват амбицията на своята дъщеря. Майка й Мирела Станкова е родом от Тутракан, секретар на читалището в с. Нова Черна, общински съветник в този мандат на местния парламент, а баща й Петър Станков се занимава със строителна дейност. Яница има брат Петко, който е на 11 години и също има певчески заложби. Последното му участие е в конкурса „Речни ноти`2009”.

Заради редакционното приключване на броя няма как да бъде отразена снощната й първа изява, но според регламента след най-малко седем седмици ще отпаднат половината от финалистите, а за останалите седем ще бъдат сформирани екипи от композитори и текстописци, като вече на тях ще бъдат поставяни задачи за съставяне на авторски песни. Всеки понеделник финалистите ще получават новите си задачи и ще ги изпълняват в четвъртък и петък. В петък Слави ще отстранява по един от тях.

Във втория етап, когато в състезанието ще се включат композитори и автори на текст, съдбата на финалистите ще бъде решавана от зрителите.

Поредната задача се наричаше „Когато се наливаха основите” и визира периода, в който се наливаха основите на попфолка, т.е периода 1989-2000 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар