Избори`2009 - Руйно

И на тези избори ДПС ще води толерантна и позитивна кампания
Кандидатите за депутати от 20-МИР – Силистра откриха кампанията за 41-во Народно събра
ние


Обединявай и управлявай, а не разделяй и владей. Това е водещ принцип на нашия председател на партията, това е максимата, която ще следваме и ние не само по време на предизборната си кампания, но и по време на работата си в парламента, заяви лидерът на ДПС в Силистренско Гюнай Сефер, трети в листата на кандидатите за народни представители. Този начин на мислене е по-силен и по-европейски, коментира той думите на Ахмед Доган, че ДПС създава параметрите и основите на едно модерно управление. Според него параметрите на тази нова политика са на принципа "как да печелим приятели, а не врагове".
В местността Аязмото край село Руйно Движението за права и свободи откри предизборната си кампания в региона и представи листата си от кандидат-депутати за 41-во Народно събрание. Водач на листата е Камен Костадинов, втори в нея е д-р Митхат Табаков, кмет на община Дулово и в същото време мажоритарен кандидат на ДПС, трети е Гюнай Сефер, областен председател на ДПС – Силистра. След него са Орхан Мемиш, Гюнер Рамис, Николай Николов, Хюсеин Хамди и д-р Ошнут Бекир.

Откриването на предизборната кампания на ДПС в областта съвпадна и с празника на селото. 
Празнична програма бе организирана от Общинския съвет на ДПС-Дулово, местния съвет на партията, кметството и инициативен комитет. Своите умения показаха възпитаниците на спортното училище „ Майор Атанас Узунов” – Русе, клубът за Акробатичен рокендрол „Маги” и ансамбъл „Русчуклийче”, както и танцови и певчески групи от Яребица, Правда, Черник, Руйно и Дулово. 
Гости на празника бяха Юксел Хатиб, член на ЦС на ДПС, народен представител в 40-НС от ПГ на ДПС, Нурхан Мухарем, зам.-областен управител на Силистра, Юксел Исмаил, председател на Общинския съвет на ДПС – Дулово, Джеват Махмуд, председател на местния съвет на ДПС- Руйно, Ерол Адем, зам.-областен председател на ДПС и директор на Областна дирекция „Земеделие и гори” , Юнзюля Чакърова, председател на областната организация на ЖДПС, и Мюмюне Хамилова, председател на ЖДПС-Дулово.

Неслучайно бе избрано и мястото 
Според преданието алевийският светец Демир баба почитан светец в Североизточна България, надарен с мощ на богатир. Когато веднъж настъпила суша, той бръкнал с ръката си в земните недра и на мястото бликнал извор. Вярва се, че водата му е с лечебна сила и затова се посещава по Гергьовден, Илинден и Димитровден от алиани, мюсюлмани и християни. По-възрастните хора от Руйно разказват, че той е прекарал няколко дни край селото и е произнасял проповеди.  

 

Гюнай СЕФЕР:
Движението за права и свободи е политическа партия, която има конкретен принос в реализирането на стратегически за страната ни цели в целия 20-годишен период от началото на демократичните промени.
В последните 8 години ДПС е пряк участник в управлението на България като коалиционен партньор.
Управление, по време на което страната ни стана член на НАТО, а след това и на ЕС. ДПС превърна в принцип правенето на политика в името на националния интерес. Нашата политическа партия се противопоставя на изблиците на краен национализъм и на всички опити за реставрирането на възродителния процес. Правилният избор е бюлетина №4.
д-р Митхат ТАБАКОВ, кмет на община Дулово, мажоритарен кандидат на ДПС и втори в листата за народни представители:
Няма нужда дълго и упоително да говорим за политика. За 20 години от началото на демокрацията достатъчно сме политизирали ежедневието си. Знаете за какво става дума и ако ви харесва това, което се случва, ще гласувате за нас отново. Ако искате да продължим да спазваме нашите традиции, да говорим майчиния си език – подкрепете ни. Движението за права и свободи е национално-отговорна партия. Ние сме толерантни независимо от отношението на останалите политически субекти към нас. Ние искаме да живеем свободно тук, ние искаме да отглеждаме нашите деца свободно тук, да дадем своя глас и да получим своя глас. Няма нищо по-нормално и естествено от това. Ще пазим това, което имаме и няма да допуснем да се върне миналото. Нека на 5 юли всеки един да отдели десетина минути от своето време, да отиде до избирателната урна и да даде своя глас с бюлетина №4 за бъдещето. За да постигнем това, за което мечтаем, за да осъществим надеждите си за един по-добър живот, за да превърнем градовете и селата си в европейски места за живеене, за да превърнем европейските програми и планове в хубави училища, детски градини и паркове, то трябва този път сто процента да застанем зад нашите кандидати.



Юксел ХАТИБ, член на ЦС на ДПС, народен представител в 40-то НС:
Преди четири години отново тук открихме предизборната кампания на ДПС и тогава поисках доверието на избирателите от област Силистра. Получих го и благодаря за това. Ние сме част от вас. Отново е време да ни гласувате доверие и да подкрепите кандидатите за народни представители на Движението за права и свободи. В отминалите четири години смея да твърдя, че ние чувахме вашия глас. В област Силистра ДПС е първа политическа сила. Нека спечелим изборите за пореден път. Подкрепете листата на ДПС с бюлетина №4.


Гюнер РАМИС, кандидат за народен представител:
Това място е свещено и свято за нас. Това място е символ на приятелството и на толерантността – качества, характерни за нас и за политическата сила, чийто представители сме. Нека заедно да работим за нашето бъдеще. ДПС ще просъществува дълго време, защото сме наясно кой е печелившият избор и кой е победител. Имаме това самочувствие, защото имаме своите избиратели. Защото 20 години те ни подкрепяха, защото изискваха от нас да изпълним техните условия в различните нива на властта. Изтърпяхме много промени и е нормално днес да се очаква това търпение да бъде възнаградено. Сигурен съм, че вашият избор ще е мъдър. На тези избори битката не е на представителите на различните партии. Битката е на можещите, на знаещите, на тези, които познават вас и вашите проблеми. Доверете се на избора на ДПС и гласувайте на 5 юли за нашата листа с бюлетина №4.




Няма коментари:

Публикуване на коментар