Сайт на Дунавския парк печели специална награда на състезание за уеб-дизайн

Пламен Силянов и Мартин Великов, на 17 години, ученици в ПМГ „Св. Климент Охридски” в Силистра, спечелиха специалната награда на списание NET на националното състезание “WEBLOZ” в категорията за „уеб-дизайн”.
Общо 26 проекта са участвали в надпреварата, която се провежда за трета поредна година и е по идея на разградчанина Тихомил Кулев. Организатор е община Лозница.
Пламен и Мартин се занимават с уеб-дизайн от една година. Миналата година също са участвали на това състезание и тогава са разбрали, че се допълват като умения и характер и че могат да работят заедно като екип. Тази година решават, че са вече достатъчно конкурентоспособни, за да се преборят и да се доберат до призовите места. Стигат единодушно до идеята да популяризират красотите на Силистра и в частност Дунавския парк. Самите те в процес на изработване на сайта са научили доста неща за историята на парка. 
Доволни сме от резултата и вярваме, че догодина можем да донесем и отличие за първото място, споделиха момчетата.
Благодарни са както на своята ръководителка Галина Пенева, така и на управата на училището за гласуваното доверие. 
Пламен СИЛЯНОВ:
- Защо точно Дунавския парк избрахте като работен обект, а не нещо друго, при положение, че на тази възраст младите хора имат много по-атрактивни увлечения?
- Това е сигурно най-често задаваният въпрос. С проекта искаме повече хора да научат за Силистра и за красивите неща тук. За мнозина Дунавската градина е едно от любимите места за отдих и разходка, но никой досега не е положил усилия да я покаже на цяла България. Е, ние взехме инициативата в наши ръце и мисля,че донякъде успяхме! Още повече се оказа, че никъде няма събрана на куп информация за парка. Е, вече има специализиран сайт. Това е първият обществен и дунавски парк в България, но малко хора знаят този факт.Що се отнася до нещата, които младежите на нашата възраст мислят, забравихме ги за две седмици, докато изработим проекта.
- С какво може да се гордее Силистра?
- С всичко, но най-вече с природата и че е един от малкото градове в България с толкова много зеленина. Не бива да забравяме и високата му културно-историческа стойност. 
В състезанието участва още един момче от Силистра. Той е ученик в XI клас, също в ПМГ „Св. Климент Охридски”, и се казва Георги Марков. Неговият проект за Стрелково и скалните манастири е класиран на шесто място. 

Пламен Силянов, Георги Марков, Мартин Великов и Галина Пенева
http://strelkovo.silistra.eu/
http://dunavpark.comuv.com/



Няма коментари:

Публикуване на коментар