Министър Цветанов ще убеждава рибари да пишат проекти


Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов, ще представи днес /вторник 7 април/  в Силистра Оперативната програма за развитие на сектора “Рибарство”, финансирана от Европейския фонд по рибарство. В срещата, която ще се проведе в 14 часа в залата на общината, участие ще вземат екипът на Регионалното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, както и рибари от Силистра и областта. Експертите в министерството установили, че пари има, но няма проекти, което наложило ангажимента на министъра.
Среща на тема: „Бизнесът в област Силистра в условията на криза”
По инициатива на областния управител Светлана Великова, с подкрепата на ръководството на КНСБ – Силистра, на 7 април от 15 часа в зала „Дунав” на хотел „Дръстър” ще се проведе среща на тема: „Бизнесът в област Силистра в условията на криза”. 
Поканени за участие в срещата са заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев и заместник-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров. 
Участие ще вземат също и представителите на бизнеса от област Силистра и директорите на ДБТ - Силистра, Дулово и Тутракан.



Осем години от създаването на НДСВ отбелязаха в Силистра 

Рождения ден на НДСВ отбелязаха симпатизанти и членове на партията вчера в Силистра. Датата 6 април е знакова за царистите. На тази ден се навършиха осем години от историческото обръщение на Симеон Сакскобургготски, когато той обяви, че влиза в политиката и ще оправи жизнения стандарт на българите за 800 дни. 
Датата на учредяване на НДСВ събра за празника близо 20 членове на партийната структура в Силистра. Още в сутрешните часове, водени от общинския координатор Галя Иванова, те запалиха свещ за здраве и по-добро бъдеще на страната ни в православния ни храм “Св. св. Петър и Павел”.  
После шествието се отправи към паметника на цар Борис ІІІ в Дунавската градина, където бяха положени цветя в знак на признателност към делото му. Споменат бе и приноса на неговият син Симеон ІІ за днешното европейско развитие на страната. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар