Орисаха Емилия – бебе `2009 на Силистра


Вчера бе изписано първото бебе за 2009 г. в община Силистра. Малката госпожица се казва Емилия и се появи на бял свят в 9. 45 часа на 2 януари с тегло 2.100 г и дължина 41 см. Близо месец тя беше под грижите на специалистите от Неонатологично отделение към МБАЛ- Силистра.
То е първата рожба на младото семейство Мариана и Александър Стоянови.
На тържественото изписване на малката Еми присъстваха роднини и зам.-кметът по здравеопазване и социална политика Светлана Боева, която поднесе дарове- комбинирана бебешка количка, комплект завивки, дрешки, памперси, играчки, цветя и бонбони и поздравителен адрес на щастливите родители и роднини от името на кмета инж. Иво Андонов. 
Светлана Боева за втора поредна година е и орисница на първото проплакало бебе през новата година в Силистра. Тяпожела на младото семейство, малката госпожица да расте здрава и щастлива в топло семейно огнище.
Екипът на АГО и Неонатологично отделение към МБАЛ- Силистра също споделиха радостта на семейството.
“Ние като лекари, а и целият персонал, много се радваме, че все повече и повече млади майки избират да родят в АГО- Силистра. Пожелавам на малката Емилия да расте с много обич, да е здрава и много щастлива. А на младото семейство след време пак да посетят нашето отделение”- сподели с усмивка завеждащ- отделението д-р Константин Попов.
През 2008 г. в журнала са записан 521 бебета- с 10 повече от предишната година. Само за първия месец на 2009 година в ръцете на лекари и акушерки са проплакали 58 бебета.


Няма коментари:

Публикуване на коментар