Тутракан
Благоустрояват пешеходна зона по „Красива България” 
Калина ГРЪНЧАРОВА


Миналата седмица зам.-кметът на община Тутракан Иван Недев подписа Меморандум за реализация на проект „Благоустрояване на пешеходна зона” между ул. „Ал. Стамболийски” и ул.”Иван Вазов”.
На церемония в присъствието на премиера и социалния министър бе представена обобщена информация за проектите на българските общини през 2009 г. по програма „Красива България”. 241 обекта от 160 общини ще бъдат финансирани, като се спазва условието половината от стойността да се осигури от съответната администрация.
За целта ще бъдат отпуснати 43 млн. лв. Тутраканският проект е на обща стойност около 200 хил. лв., информира зам.-кметът. По него ще бъдат ремонтирани най-оборотните стълбища в града, които са и най-пряката връзка с административния център. Предвидени са подмяна на повредени плочи, включително и тези до паметника на Таньо войвода, и разширяване площта около него, изграждане на подпорни стени и подмяна на уличното осветление в този район.
Съвместно с офиса на Програма „Красива България” – Русе предстои да бъде проведена процедурата по избор на фирма-изпълнител.


Няма коментари:

Публикуване на коментар