Криминална хроника
Двама загинали при ПТП
39-годишен мъж е загинал на място, след като колата му „БМВ” се ударила в дърво край пътя между селата Стефан Караджа (община Главиница) и Веселец (община Исперих). Произшествието е станало около 09.00 ч. Според първоначалните данни причина за катастрофата е движение с несъобразена скорост. Водачът, 39-годишният Дж.Х., е пътувал сам в колата. Свидетелството му за управление на МПС е отнето през 2006 г. за употреба на алкохол.

80-годишна жена е починала в силистренската болница, след като била прегазена от товарен автомобил „КАМАЗ”, управляван от 42-годишния П.К. Злополуката е станала около 10.30 ч. в с.Калипетрово. Жената пресичала пътното платно, когато била прегазена от камиона, извършващ в този момент маневра. С тежки наранявания пострадалата била откарана в областната болница, където по-късно починала.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Спипани взломаджии

Криминалисти от РУ на МВР – Дулово разкриха авторите на множество взломни кражби от търговски обекти в града. След наложената от съда най-тежка мярка за неотклонение „Задържане под стража” извършителите са приведени в ареста.
Силистренците М.Б.(26 г.) и Е.С. (25 г.) попаднали в „капана” на дуловските полицаи призори на 1 февруари. Те били задържани със стоки за около 700 лева, които малко преди това откраднали от магазин в града, след като взломили входната му врата.
В хода на последвалата проверка полицаите установили, че двамата мъже са автори и на други 6 кражби, извършени през декември 2008 г. При някои от тях те действали в съучастие с 26-годишния Е.Е. Мъжете разбивали вратите на магазините и отнемали предимно цигари, предплатени карти за мобилни оператори, козметика и други стоки, които след това пласирали „на черно”.
И тримата мъже са стари познайници на полицията, всички имат по няколко осъдителни присъди за извършени кражби. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.



Няма коментари:

Публикуване на коментар