Демонтират незаконни рекламни табели


От понеделник стартира акция на Областно пътно управление /ОПУ/ - Силистра за демонтиране на незаконно изградени рекламни съоръжения на територията на региона. Акцията е организирана от Национална агенция „Пътна инфраструктура” и се провежда в цялата страна. 
На път ІІІ-213 Силистра – Калипетрово бе премахната незаконно изградена рекламна конструкция. Тя е там от 20 години и до този момент собственикът не е направил постъпления съоръжението да бъде узаконено, съобщи Дарина Жекова, специалист „Поддържане” към ОПУ- Силистра.
За времето, в което е била на това място, тя е довела до загуби за 4 000 лв. от неплатени такси за издаване на разрешително и стандартната годишна такса за поставяне на подобна рекламна табела на третокласен път. 
В зависимост от класа-път е и размерът на таксите Така например за поставен билборд с размер 12 кв.м, демонтиран доброволно от собственика си, същият е платил за три години такса в размер на 2 100 лева.
Общо на територията на Силистренска област има над 300 рекламни конструкции. Незаконните обаче останаха 10, след като през декември бяха изпратени уведомителни писма до всички фирми, които са изградили незаконно рекламни съоръжения. В срок от един месец те трябваше да представят документи за узаконяването им. В последствие времето бе удължено до края на януари. 
Общо към днешна дата са постъпили 20 молби за уреждане на взаимоотношенията. Трима души са демонтирали сами съоръженията си и в рамките на две седмици от ОПУ ще имат работа по 10 табели и билбордове.
Разходите по демонтажа би следвало да се поемат от фирмите-собственици на рекламните конструкции - но това в случаите, че си ги потърсят.
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар