Избори`2009

Николай НИКОЛОВ:
„Волята на избирателите трябва да е закон за народните избраници!”


Роден на 17.08. 1958 г. Завършил е Техникум по минно дело в град Бургас. Притежава професионални умения в сферата на електротехниката, механиката и организацията на производството.
Управител на “Амон Ра”ООД. Фирмата се занимава с производство и търговия на селскостопанска продукция.


- Какви са мотивите Ви да се кандидатирате за народен представител?
- Човек трябва да знае кой е, къде стои, къде може да бъде полезен на обществото. Основното е, че мога да помогна на нашия край, мисля, че имам сили да го направя.
- На какви проблеми търсят разрешение хората в Силистренско, споделени от тях по време на предизборната кампания?
- Нашият край е земеделски район. Основният поминък са земеделието и животновъдството и проблемите са там. Другите са в социалната сфера, образованието, здравеопазването – там са болките на хората. На тях им е необходима социално ориентирана политика на следващото правителство. Те трябва да се почувстват европейски граждани, да знаят, че техните права са защитени.
- По какъв начин партията, в чиято листа сте, може да помогне на хората?
- Считам, че Движението за права и свободи проявява една принципна политика спрямо европейските ценности, лоялно отношение към всички български граждани. Ненапразно ДПС 20 години е на политическата сцена, с едно трайно, постоянно, ярко присъствие. Да се прехвърля всичко върху ДПС, че е виновно за несвършеното, не е правилно. ДПС е работило с коалиционни партньори – веднъж със СДС, веднъж с НДСВ и сега с БСП и НДСВ. Малко е несправедливо да се казва, че единият партньор е виновен, а другият – не. Другите партньори не бива да забравят, че ДПС винаги им е осигурявало комфортно сътрудничество и мнозинства, при което прокарваха всички ония закони, считани за правилни. Мисля, че ние ще продължим да следваме същата конструктивна политика и за в бъдеще – ориентирана към хората, към нуждите на обикновения гражданин. Това е моят стремеж – да помогна. Ако по волята на избирателя вляза в следващото Народно събрание, аз ще работя изключително за избирателите и района, който представлявам. Усилията ми ще бъдат изцяло насочени натам. Важното е като народен избраник да лобираш за края, в който живееш, да помагаш за проектите им, да накараш хората да повярват, че тези проекти могат да бъдат изпълнени. По време на предизборните срещи виждам, че доста хора искат, но не знаят как. Други искат, но се колебаят дали ще стане. Тук е силата на народния представител – да им каже: „Ти го пусни, аз ти гарантирам, че ще намерим къде, съгласно законите на България ще се постараем проектът да мине.” Моите амбиции са такива – да бъда запомнен с това. Това са принципни неща, човек или ги има в себе си, или не. Тепърва няма да ги създава. Волята на избирателите трябва да е закон за народните избраници!
- Бяхте кандидат за кмет на община Тутракан от ДПС, сега сте в парламентарната листа на същата партия. По време на двете кампании сте получавали упреци, че сте издигнат от ДПС, продължава ли това да е така?
- Общо взето продължава, но това е мой личен избор. Смятам, че ние, българските граждани, трябва да бъдем повече европейци. Не бива да създаваме истерии и да делим хората. Трябва много такт и внимание към всички. Аз никога не съм делил хората и няма да го направя и в бъдеще. За мен има две категории хора – тези, които умеят, и тези, които по-малко умеят, по-малко амбициозни, които са по-малко рискуващи. Тези неща трябва да се срещнат в човека – умението да носиш риска, умението да те подразнят неправилните неща. Всъщност това до седмата година се придобива, аз съм 50-годишен мъж, няма как да се променя от това, което съм. Хората ме познават и би трябвало да знаят какъв съм. Вече акцентът върху депутатите се изменя и все повече хората ще търсят личностите от собствените им община и град – да могат да си изкажат болката и проблема, като ги срещнат по улиците.
- Година и половина изтече от кметския мандат, според Вас правилно ли се управлява общината?
- Интересувам се от общината, но преки наблюдения върху управлението нямам, виждам обаче един доста странен Общински съвет. Според мен мнозина в него дават акцент върху междуличностните отношения. Тези народни избраници не бива да забравят, че гражданите на община Тутракан са им гласували доверие и сядайки в оная зала, на банките ,трябва за всяко едно решение да се водят от това, какво иска народът и какво са обещавали на този народ преди тези избори. Защото ще минат две години и ще дойдат други избори и много от тях ще осъзнаят, че този или онзи вече не им гласува доверие. Хубавото трябва да се подкрепя независимо какъв цвят носи и коя партия го представлява. Не бива да се спира работата заради междуличностни и партийни интереси – там е големият проблем на тутраканския парламент. Моето послание е да се дава приоритет на разума!


Няма коментари:

Публикуване на коментар