Бр.123/06 юли 2009 г.

ОБЛАСТ СИЛИСТРА ИЗБРА ПРОФЕСИОНАЛИЗМА ПРЕД ПОПУЛИЗМА
 
с тези думи д-р Табаков коментира новината, че печели мажоритарния вот в Силистренски регион!

За какво и кого гласувахте?
Гласувах за по-доброто бъдеще на силистренци! Така д-р Митхат Табаков отговори на журналисти вчера следобед, когато заедно със семейството си упражни правото си на глас за 41-во Народно събрание.
Д-р Митхат Табаков е втори мандат кмет на община Дулово и по думите му, отивайки в Народното събрание, остава на приемника си проектна готовност на стойност близо 85 милиона лева.
Всеки има право на избор, но и всеки носи отговорност за направения избор. Вярвам, че силистренци са гласували отговорно, коментира д-р Табаков часове преди края на изборния ден.


Силистра – обобщение – избори

Без досъдебни производства и с рекордна за страната избирателна активност приключи изборният ден в Силистренска област в 19.45 часа. Той бе удължен заради струпване на избиратели пред някои секции в Кайнарджа, Тутракан и Главиница. 
Общо 79 747 добруджанци от имащите право на вот 123 644 души са гласували за 5 народни представители от 20 Силистренски избирателен район. Тук е отчетена една от най-високата избирателна активност за страната - 64, 52 %. Рекордът за региона е на община Ситово, където са гласували 70,4 %. Най-нисък процент в областта е регистриран в Кайнарджанско - 59 , 56%. В Силистра са гласували 61, 5%. 
Две проверки за купуване на гласове в гр.Дулово и в село Зафирово са извършени от полицейски служители следобед. Но не са установени данни за престъпления, съобщи прокурор Неделчева от Силистренската окръжна прокуратура. 
Общо 5 жалби за нарушения са постъпили в Районната избирателна комисия. По една от тях са иззети документи за гласуване на 6 човека, опитали се да използват в дуловското село Черник копирани удостоверения и незаконно издадени адресни карти. 
Множество сигнали на граждани и политически сили са подадени в медиите и в РИК за движение на „изборни туристи" в Силистренско през целия ден. Засечени са автомобили, микробуси и автобуси с ловешка, шуменска, старозагорска, софийска, русенска и други регистрации. 
Общо 28 удостоверения за гласуване на граждани с изгубени, повредени или откраднати лични документи са издадени в звената „Български документи за самоличност" към Областната дирекция на МВР в Силистра. 
Над 20 инвалиди само в Силистра са използвали възможността за безплатен транспорт, осигурен от общината. За първи път на тези избори в Силистренско се използваха подвижни урни за гласуване. 24 души от дуловското село Черник са пожелали социалната услуга.

 




Няма коментари:

Публикуване на коментар