Избори`2009

д-р Ошнут БЕКИР:
«Народният представител трябва да е честен, но трябва да може да иска и да поставя условия в името на избирателите!»


Роден на 02.03.1966 г. Висшето си образование завършва в Медицински университет – Варна с квалификация магистър-лекар. 
 От 1998 г. до 2000 г. работи в спешен център – гр. Долни чифлик. От 2000 г. е общопрактикуващ лекар. От 2003 г. до момента е и председател на Общински съвет – община Кайнарджа. Неженен.



• Защо приехте да сте в листата на ДПС?  
• Член съм на Движението за права и свободи от самото създаване на организацията и вярвам в каузата на партията! Кандидат за народен представител бях и на предишните избори – това показва последователност при вземането на решения от страна на ръководството и доказателство, че хората имат доверие в мен и оценяват качествата ми. 
• По какъв начин политическата Ви партия може да помогне на хората от Кайнарджа, както и на жителите на Силистренска област?
• Много зависи как ще бъде формирано правителството и дали ДПС ще участва в управлението, тогава, разбира се, възможностите ще бъдат и много по-големи. Основният проблем в Кайнарджа, а и в цялата Силистренска област е високото ниво на безработица. Нужно е да се работи в посока създаването на добър бизнесклимат, за да има и повече работни места. Ниско е и нивото на здравеопазването. Трябва да се намерят и алтернативи за тютюнопроизводителите. Хората имат нужда от стабилност. 
• Кои са основните проблеми, за които говорят хората около Вас? Как могат те да бъдат разрешени?
• В момента хората повече говорят за последствията от финансовата криза, отколкото за политика. В същото време политиците са по-заети да коментират всичко друго, но не и да предлагат конкретни идеи за разработването на програма, която да ограничи щетите от кризата. 
• Според Вас какви качества трябва да притежава един народен представител и какви каузи трябва да защитава?
• На първо място един народен представител трябва да бъде честен. В същото време обаче трябва да е амбициран, да може да иска и да поставя условия. Виждаме, че има депутати, на които не сме им чули гласа в парламента, как тогава може да очакваш този човек да защитава интересите на избирателите? Като говорим за кауза – това е нашата кауза – постигането на по-добър живот за всеки един български гражданин. Затова са ни избрали. Ако този човек не знае проблемите, ако не познава хората – тогава няма смисъл да говорим изобщо за него.
• Вие сте лекар по професия. Доколко сериозни са проблемите в сферата на българското здравеопазване?
• Проблемите са големи, а не са положени достатъчно усилия за разрешаването им. Не мога да приема, че здравната реформа е успешна при положение, че има населени места, където няма лични лекари. Аз съм общопрактуващ лекар. Разговарял съм с експерти от Министерството на здравеопазването, имал съм разговори и с предишния здравен министър Радослав Гайдарски и се оказва, че те нямат и представа какво се случва в селските райони на страната. Говорят за градовете и за проблемите на болниците. Какво правим обаче със селата, където няма джипита, няма аптеки, а за Спешна помощ да не говорим! Тоест, трябва т.нар. здравна реформа да смени ъгъла на полезрението си. 
• Достатъчно ясни ли са посланията Ви така, че избирателите да ви припознаят? 
• Да – посланията на Движението за права и свободи са повече от ясни. Гласувай доверие, намери подкрепа и сигурност! Хората ни разбират, когато говорим. Те знаят, че не сме свършили всичко, което сме искали и всичко, което е трябвало, но знаят, че имаме волята и желанието да продължим. Нашата цел е българските граждани да знаят, че се работи в тяхно име – в името на едно по-добро бъдеще. 
• Как преценявате предизборната кампания?
• Ще се повторя с колегите си, но кампанията на Движението за права и свободи е толерантна. Не нападаме никого, но в замяна получаваме само упреци. Анти-ДПС-кампании водят всички останали политически партии, вместо да покажат какво могат, какви са идеите и възможностите им. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар