НА МНОГАЯ ЛЕТА!

Заобиколен от много представители на духовенството и на светската власт от Силистренската епархия, посрещна своя 97-ми рожден ден Доростолският митрополит Иларион .
Той получи много благопожелания за здраве и дълголетие от най-новия заместник-областен управител на област Силистра Петко Добрев, който поднесе на рожденика поздравителен адрес от името на областния управител Светлана Великова.
Общинският съвет на Силистра с делегация от четирима съветници, водени от председателя Александър Сабанов, също почете духовния пастир на една от най-старите български епархии.
Областният координатор на НДФ”13 века България”Цветана Цанова, с чието сътрудничество Доростолската епархия реализира част от своите проекти, също поздрави Дядо Владика с достойната му годишнина.
Към нея се присъединиха представителите на местната общинска власт: заместник-кметовете на община Силистра Нели Стоилова, инж.Веселин Андреев, Димчо Кьосев, както и заместник-кметът на община Кайнарджа Дафинка Станева.
Силистренската адвокатска колегия бе представена от адвокат Ели Тодорова.
Елитната застрахователна компания ”Евроинс -1” с представител Петър Петров също се присьедини към институциите, поздравили Дядо Иларион за неговата годишнина.И докато повечето от поздравленията на гостите бяха в рамките на деловия етикет, поздравите от П.Петров /потомък на жители на гр.Елена, преселили се в Добруджа през 1829 г./ предизвикаха носталгични чувства у Н.В.митрополит Иларион. Той сподели, че не одобрява агресивното нарушаване на архитектурната среда във възрожденския град, остроумно наречен от П.Р.Славейков”еленската даскалоливница”.
Негово Високопреосвещенство митрополит Иларион, който съхранява паметта за родния град като съавтор на книга за историята на град Елена, чрез поетичния си сборник ”Легенди за град Елена” дава достоен пример за искрен патриотизъм в днешния глобализиращ се свят, служейки на хората чрез Словото.
Личности като него, отдадени на служението на Бог и Родина, са едни от духовните опори на днешните хора.
На многая лета, Ваше Високопреосвещенство!

Няма коментари:

Публикуване на коментар