Поледицата “огря” и Силистра
Седем души посетиха травматологията, пътищата са опесъчени 


“На слънце добре, а на сянка зле!”, така може да бъде определен вчерашният ден в Силистра.
При екстремни условия се придвижваха вчера сутрината съгражданите ни по улиците. Заледени тротоари и “безплатни” ледени пързалки посрещнаха ранобудните жители.
От страна на всички бяха предприети внезапни мерки. Често срещана гледка по силистренските улици бе как собстветници на магазини с пакет сол в ръка се опитват да подобрят условията за придвижване по тротоарите. Освен това голяма част от крайпътните ивици бяха опесъчени от местните почистващи фирми.
Термометрите в 9 часа показваха градус под нулата, а само част по-късно те вече бяха положителни.
Това създаде предпоставки за разтопяване на образувалите се висулки по покривите на сградите, което вешаеше опасност за преминаващите.
Седем души пострадаха от поледицата, съобщиха от Ортопедичното отделение към МБАЛ – Силистра. 
Само за няколко часа те постъпиха в отделението със счувания. Тези с по-леки травми бяха гипсирани и изпратени по домовете си, докато пациентите с по-тежки нарянявания бяха настанени в силистренската болница.
Всички пострадали са на възраст между 30 и 50 години.
“Нормално е да има пострадали при това лошо време. Въпреки предпазните мерки по време на поледица се случват такива неща. Някои травми бяха по-сериозни, като лечението им ще продължи около 2-3 месеца”, заяви началникът на Ортопедично отделение към МБАЛ-Силистра д-р Валдемар Христов.
От Областното пътно управление увериха, че пътищата са проходими при зимни условия. Всички пътища от републиканската пътна мрежа са опесъчени. Няма регистрирани пътни транспортни произшествия.
“Взели сме всички мерки, което е нормално при зимни условия. Все пак всички водачи на пътни превозни средства трябва да бъдат по-внимателни, ако предприемат пътувания”, сподели директорът на Областното пътно управление Руфи Мустафа.
Очакваният ледоход по река Дунав, вследствие на положителните температури, бе в минимални размери. В силистренския участък на реката бяха забелязани само няколко тънки слоя лед.

В Дулово и Тутракан

   Пътната обстановка в тези градовете бе нормална, пътищата - проходими при зимни условия.
В Дулово проблеми създаде заледен участък на околовръстното шосе в града, който в по-късните часове на деня се разтопи вследствие на положителните температури.
Не бяха регистрирани пътни транспортни произшествия, съобщиха от Районното управление към Областна дирекция на МВР в града.
“Поддържаме врзъка с екипите в района. Всички пътища са опесъчени”, съобщи гл.инспектор Валентин Игнатов.

    В Тутракан всички пътища от общинската пътна мрежа, вече заснежени, са опесъчени. Няколко екипа на Пътно управление обхождаха пътищата. Това съобщи от гл. инспектор Кристиан Петров – началник на РУ към Областна дирекция на МВР.
Няма регистрирани пътни транспортни произшествия в региона. В града няколко заледени участъци създадоха проблеми за придвижване на тутраканци. 
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар