Кметът на Силистра изпълни заплахата си 
Двама заместник-кметове са уволнени


11 часа – 12 февруари
“Готов съм да преосмисля решението за редуциране броя на заместник-кметовете в община Силистра”!
Това заяви на финала на вчерашното заседание на местния парламент силистренският градоначалник инж. Иво Андонов. Миналата година Общинският съвет реши да редуцира до трима политическия кабинет на градоначалника, но решението бе пратено в съда и процедурите постепенно се забавиха и отпаднаха.
Повод за репликата бе неприемането от общинските съветници на отчета на касовото изпълнение на бюджет 2008 на общината и отлагане приемането на бюджет`2009.

Съветниците от ДПС гласуваха «Въздържали се» при приемане отчета за 2008 г. и «За» отлагането на общинския бюджет за тази година, за следваща сесия.

16,00 часа – 12 февруари 
Кметът на община Силистра инж. Иво Андонов освободи двама от заместниците си – Пепа Денева, досегашен заместник-кмет по общинска собственост, и Димчо Кьосев – заместник-кмет по икономика и международни програми. 
Денева е назначена от квотата на ДПС, а Кьосев от квотата на партия «Атака». Това са две от политическите сили, с които кметът като независим кандидат, подкрепен от политически партии, подписа споразумение за управление на община Силистра в началото на мандат 2007 – 2011.  
Задълженията на освободените заместник-кметове ще бъдат разпределени между останалите четирима заместници, каза кметът Иво Андонов.  
За в. „Дръстър ПРЕС” при редакционното приключване на броя Пепа Денева направи следния коментар:

- До момента - 17. 10 часа – приключването на работния ден на община Силистра, не ми е връчена заповед за прекратяване на трудовото правоотношение. Позицията ми остава единна с тази на съветниците от ДПС. До сега сме били сигурен партньор на г-н Андонов. Безспорен факт е, че с гласовете на ДПС той е вече трети мандат кмет на община Силистра. Съветниците на ДПС гласуват по убеждение и съвест. Ето защо мисля, че не бива да бъдат упреквани. Колкото до уволнението - не съм изненадана. Това е награда за честно изразената позиция на съветниците на ДПС и за предизборната ни подкрепа.




Няма коментари:

Публикуване на коментар