Фотографска изложба показва красотите на Дунав
   

Фотоизложба, разкриваща красотите на Дунав, ще бъде открита утре в 17 часа в Художествената галерия в Силистра. Показани ще бъдат 33 снимки на отличени участници в трансграничния фотоконкурс “Духът на Дунав”.  
С поощрителна награда от конкурса са отличени силистренците Ивайло Кудинов, Добри Йорданов и Флорита Христова. На откриването на изложбата те ще получат грамоти за представянето си. 
Огромен брой фотоси са постъпили за участие в конкурса. Пред журито в румънския град Констанца са били представени над 120 работи на 57 български и румънски художници и фотографи от Русе, Силистра, Браила, Констанца, Галац и Кълъраш. 
Припомняме, че проектът “Духът на Дунав” бе реализиран от Музея за изкуство – Констанца в партньорство с Музея на Долния Дунав – Кълъраш и Художествената галерия – Русе. Средствата по проекта бяха отпуснати по програма ФАР на Европейския съюз. 
 Силистра е третият град след румънските Констанца и Кълъраш, в който гостува изложбата с отличените снимки от трансграничният проект. Финалът на пътуващата изложба ще бъде в Русе в началото на март. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар