Започват проверки в месо- и млекопреработвателните предприятия 


От понеделник започват съвместни проверки с органите на Прокуратурата в месо- и млекопреработвателните предприятия в Силистра, съобщиха от Националната ветеринарно-медицинска служба.
Целта е да се установи какви суровини и добавки се влагат при производството на продуктите и дали се спазват нормативните изисквания за безопасност на храните при производството, търговията и пускането на пазара на млечни и месни продукти.
Със заповед на генералния директор на Националната ветеринарно-медицинска служба до края на февруари всички млечни продукти, произведени с растителни мазнини, трябва да бъдат продавани на отделни щандове, посочи директорът на Районната ветеринарно-медицинска служба в Силистра Венелин Димитров, цитиран от БТА.
Според него производството на такива продукти е въведено от преработвателните фирми заради увеличените изкупни цени на месото и млякото.
Влаганите в млечните продукти растителни мазнини се внасят законно под контрола на Министерството на здравеопазването и при проверките не са открити нарушения в търговските документи, каза Димитров.
Според него предприятията имат технологична документация, в която е описано как се влагат тези продукти, и това се следи стриктно.



Няма коментари:

Публикуване на коментар