ПИЦ стартира своята програма за “Месеца на трезвеността”
По повод Месеца на трезвеността специалистите от Превантивния информационен център по зависимости инициираха срещи с директорите на всички училища на територията на гр. Силистра. Целта на тези срещи бе предоставяне на материали – брошури, наръчници, сборници с есета, плакати, листовки и др., съдържащи информация относно употребата и злоупотребата с алкохол, цигари и твърди наркотици, предназначени както за учениците, така и за техните родители и преподаватели.
Инициативата бе посрещната с голямо внимание и готовност за съвместна дейност в борбата с употребата на наркотични вещества.
Превантивният информационен център по зависимости в Силистра е заложил в своята програма за Месеца на трезвеността и прожекция на филма “Умирай лесно – част 2” на журналистката от БНР Емилия Антова, който представя тежките катастрофи по пътищата с млади хора и жестоките последствия от тях; фотоконкурс на тема “Горещи усмивки в студената зима” за учениците от V – XII клас, както и “Вечер на талантите”, инициирана съвместно с Младежкия съвет по наркотични вещества, участие в която ще вземат представители на всички младежки организации в града.


Няма коментари:

Публикуване на коментар