Кой вози пътниците за Иширково и Шумен?
Нали знаете старата армейска приказка –
“Всяка заповед е предпоследна!”

Горе- долу така стои въпросът и с маршрутите Силистра-Иширково и Силистра-Шумен и с изпълнителите - транспортните фирми „Актив Плюс” и „Хари-3”.
До преди десетина дни в ход беше заповедта на кмета за предсрочно прекратяване временния договор на „Актив Плюс” на Пламен Янев, действащ до 21 февруари. Тогава предсрочно влезе в сила решението от провелия се конкурс за възлагане на тези линии и маршрутите започнаха да се изпълняват от „Хари-3” .
Всички си спомнят скандала, разразил се в публичното пространство.
Към днешна дата обаче има промяна в действащите лица в тази превърнала се в сапунена опера история, потърпевшите от която са пътуващите ден през ден силистренци.
От миналата седмица има решение на Върховния административен съд, което отменя заповедта за предварително прекратяване договора на Пламен Янев. Преди това Административният съд в Силистра частично се е произнесъл като е отменил същата тази заповед, но без да я спре. Затова се стига и до по-висшата съдебна инстанция.
В същото това време стана ясно, че силистренският градоначалник е събрал на една маса двамата транспортни превозвачи с идеята да се помирят и да не се стига до емоционални изстъпления.
Все още не е започнато по същество и делото по жалбата на Пламен Янев срещу провелия се конкурс за възлагане обществен превоз на пътници. 
Така че до 21 февруари „Актив Плюс” ще изпълнява линиите №20 и Силистра – Шумен. А като изтече договорът, - в коловоза влиза спечелилият конкурса „Хари-3”.
А след това … Отново ще се чака съдебното решение.


Няма коментари:

Публикуване на коментар