Силистра отбеляза 131 години от Освобождението 

Ден на преклонение пред подвига и саможертвата


С общоградско поклонение пред паметната плоча на ул. “Омуртаг” 10, отбелязваща влизането на руските войски в Силистра, вчера бе отбелязана 131 – годишнината от освобождението на града ни от османско робство. 
Под звуците на Градския духов оркестър шествието тръгна точно в 10.30 часа от централния площад “Свобода”. В словото си, посветено на освобождението, кметът Иво Андонов посочи, че датата 10 февруари е символ на свободата на Силистра. “Този ден доказва, че стремежът на българския народ към свобода е най-висша ценност и проява на националната ни гордост и достойнство”, допълни Андонов. 
С поднасянето на венци и цветя на паметната плоча своето чувство на почит и признателност изразиха областният управител Светлана Великова, представители на държавни институции, бивши кметове на Силистра, граждани и общественици. 
Специален гост на тържеството в Силистра беше и правнукът на Христо Ботев - Боян Ботйов. Той взе участие в поредица прояви, с които в града ни се отбеляза 131-годишнината от освобождението.


Няма коментари:

Публикуване на коментар