Естрадираха Сунай Ремзи в Силистра
Юлиян ЖЕЛЕВ


Обвиненият в убийство бивш общински съветник от ДПС в Силистра Сунай Ремзи е бил екстрадиран в петък вечерта с редовен полет от Инстанбул до София, съобщиха вчера от окръжната прокуратура на дунавския град. Ремзи е бил доведен в България от служители на Интерпол, а след това с автомобили на съдебна охрана докаран в арестите на Силистра.
Случаят със Сунай Ремзи нашумя на 27 март 2007 година, когато в неговото заведение "БГ клуб" в центъра на дунавския град бе открит застрелян 25-годишният ром Марин Маринов. Самият Ремзи, който бе заподозрян като извършител на тежкото престъпление, изчезна безследно, но броени дни след това добруджанските криминалисти влязоха в дирите му и откриха, че той е избягал в Турция. Според основната версия Ремзи дължал огромна сума пари на Маринов. Във фаталната за него нощ той отишъл да си ги иска, но двамата се скарали и Ремзи го застрелял с незаконно притежавана пушка, тип "помпа", след което забягнал в южната ни съседка. "Сунай Ремзи бе арестуван от Интерпол в Турция на 20 май същата година, но забавянето на екстрадацията му е заради това, че турският съд е двуинстанционен и е претрупан с работа", обясни говорителят на силистренската окръжна прокуратура Теодор Желев.
Вчера следобяд съдът в Силистра постанови постоянна мярка задържане под стража на Сунай Ремзи. Срещу него са повдигнати 2 обвинения - за убийство по чл. 115 от НК, което предвижда затвор от 10 до 20 години, и за незаконно притежаване на оръжие по чл.339 от НК, което пък е със санкция до 6 години тюрма. "Докато чакахме екстрадирането на Ремзи, делото бе прекратено, но то отново е възобновено", допълни прокурор Теодор Желев. Той уточни, че престоят на Ремзи в турския зандан ще се има предвид при осъдителна присъда от силистренския съд.


Няма коментари:

Публикуване на коментар